בג"צ 3856/11 שיוויון זכויות לנשים מוסלמיות
ביום 27.6.2013 ניתן פסק דינו של בית המשפט העליון בבג"צ שהוגש ע"י עו"ד ויקטור הרצברג, כבא כוחה של העותרת בנושא מינוי בוררת בהליך גירושין בבית הדין השרעי.
בית הדין השרעי האיזורי פסל בוררת ממין נקבה בשל היותה אישה. בית הדין השרעי לערעורים אישר פסיקה זו ופסק דינו של בית המשפט העליון שניתן ביום 27.6.2013 ביטל הפליה זו והורה לאפשר מינוי נשים בתפקיד בוררת בהליך גרושין.
להלן קישור לכתבתה של סמדר פרי בעתון "ידיעות אחרונות"
בסופה כתבה סמדר פרי:
"יהיה מענין לעקוב אחרי החלטת שופטי הבג"צ, אם יגיעו להכרעה. אבל נשאלת גם השאלה, האם בית הדין השרעי ערוך ומוכן לקבל הכרעה של הרשות המשפטית הכי מחייבת , על כל השלכותיה החברתיות והקודים המוסריים"
ולהלן תשובת בית המשפט העליון שניתנה לאחר מאבק ממשוך שנמשך כשנתיים ובפסק הדין שניתן ביום 27.6.2013 קבע :
כפי שראינו החריגים של חוק שיווי זכויות האשה, המפורטים בסעיפים 5 ו 7(ג) לחוק אינם חלים על מינוי בוררים על פי חוק המשפחה. מכאן כי היה על בית הדין השרעי להתחשב בהוראותיו של החוק, והוא נמנע מלעשות כן. התחשבות בהוראות חוק שיווי זכויות האשה היתה מובילה לתוצאה לפיה ניתן למנות בוררות נשים, ומשכך לאישור הבוררת שהוצעה מטעם העותרת. מכאן, המסקנה המתבקשת שדינה של החלטת בית הדין השרעי להתבטל. הדיון יוחזר לבית הדין השרעי להמשך הליך הבוררות, תוך מתן אפשרות לעותרת לבחור בוררת אישה מטעמה. בכך עשוי להפתח צוהר, כך יש לקוות, לשוויון ומניעת אפליה בין בעלי תפקידים בתחום זה"
קישור לפסק הדין המלא: